LEDSupply-2.jpg
Hem Företaget Produkter Mer om LED Kontakt

Byt ut lysröret i kyl & frysdiskar

Den traditionella glödlampan och lysröret är inte längre ett energieffektivt alternativ. Av all energi som förbrukas i en  glödlampa blir mindre än 10% till ljus resten blir värme. Dags att byta till LED!

Ljusegenskaper

​Ger fullt ljusflöde när strömmen slås till avger ingen IR eller UV-strålning och trivs i kalla miljöer som kyl & frysdiskar.

Energi- och miljöbesparing

​LED teknologin bidrar till att spara på jordens energiresurser. LED innehåller inte kvicksilver eller andra tungmetaller.

Lär dig mer om LED 

Det är inte alltid lätt att hitta rätt LED-lampa för att ersätta den tradiotionella glödlampan. Nedan önskar vi ge Dig lite kunskap om LED (Light-Emitting-Diode).

Energieffektiv

LED-lampan kan dra upp till 10 gånger mindre ström och håller upp till 50 gånger längre än en vanlig glödlampa. Den har också låg värmeutveckling vilket gör den till ett brandsäkert alternativ. Ur miljösynpunkt är LED-lampan optimal, den är enerieffektiv med livslängd på 25 000 - 100 000 timmar och innehåller varken bly eller kvicksilver.

Lumen (lm) Candela (cd)

Lumen (lm) = Ljusflöde
Som ljusflöde betecknar man den totala strålning, inom det synliga området, som utgår från en ljuskälla. Ljusflödet är en ljuseffekt och kan i vissa specialfall även betecknas med begreppet watt (W).

Candela (cd) = Ljusstyrka I
En ljuskälla strålar normalt ut sitt ljusflöde olika starkt i flera riktningar. Intensiteten i en viss given riktning betecknas som ljusstyrka I.

Lux (lx) = Belysningsstyrka
Belysningsstyrkan anger hur mycket ljus som faller in på en belyst yta. Belysningsstyrkan 1 lux uppstår när ett ljusflöde på 1 lumen fördelas jämnt över en yta på 1 meter.

 

Färgtemperatur (Kelvin (K)

Färgtemperaturen bestämmer ljusets karaktär och därmed också hur ljuset betonar olika belysta färger. LED-lamporna finns att köpa med olika färgtemperatur , från blått till varmvitt. En låg färgtemperatur på 2700 Kelvin (K) betyder en varmtonad glödljuskaraktär med stor andel rött. Dagsljuset på 6500 K innebär en neutral balans mellan de olika färgerna i ljuset. Där emellan anger man ofta en vit färgton med 4000 K.

Glödlampa: ca 2700K (Varmvit/gult sken)
Halogenlampa: ca 3000K

Ra-index

Färgåtergivningstal, Ra. Anger hur bra ljuset återger färger. Dagsljus har liksom halogenlampor Ra=100. Välj inte en lampa med Ra under 80 för allmänbelysning.

Läs gärna några bra artiklar om LED

Ny Teknik: Så väljer du rätt LED-armatur
Ny Teknik: Så väljer du rätt lampa. 

Ny Teknik: Så ersätter du dina 60-wattare

Energimyndigheten: Glödlampan fasas ut

Nyhetsflöde

2014-01-21 Nya LED-produkter från Viribright lighting

Viribright har släppt en del nya produkter som uppfyller 

de nya DIM2 kraven. En ny klotlampa samt en ny LED-

dimmer.

 

2013-12-20 Ny LED drivers från Snappy

​Visualisera din elförbrukning och få full koll på elförbrukningen. Vi kan nu erbjuda denna el/energimätare som vi har testat under hösten. Kolla hur mycket du kan spara med LED-lampor!

 

2013-11-10 Ny trådlös el/energimätare

​Visualisera din elförbrukning och få full koll på elförbrukningen. Vi kan nu erbjuda denna el/energimätare som vi har testat under hösten. Kolla hur mycket du kan spara med LED-lampor!

 

2013-09-15 T8 LED lysrör

Vi kan erbjuda T8 LED lysrör från Ervan samt Viribright

Lighting som uppfyller de krav och certifikat som gäller på vår nordiska marknad. Kontakta oss för mer information på 08-510 200 80

Sök

Skriv in det du vill söka efter här

Följ oss